sandy beach blauw water strand

Zonvakantie januari • Zonvakantie februari • Zonvakantie maart • Zonvakantie april • Zonvakantie mei• Zonvakantie juni  • Zonvakantie juli • Zonvakantie augustus • Zonvakantie september • Zonvakantie oktober • Zonvakantie november • Zonvakantie december

Wil jij graag op zonvakantie in januari? Wij hebben voor jou de 10 beste bestemmingen voor januari op een rij gezet.

Waar vind je nog warm weer in januari? En waar schijnt de zon nog en is het lekker warm weer? Vakanties naar de zon in januari zijn er genoeg te vinden. Er zijn vele winterzon bestemmingen in Europa waar de temperatuur erg aangenaam is. Echter verre bestemmingen buiten Europa hebben in januari het échte warme klimaat, maar ook deze bestemmingen kunnen immers best betaalbaar zijn! Zodoende hebben wij hieronder voor jou de bestemmingen die wij het beste vinden voor een zonvakantie in januari samengevat. 10 Zonnige Bestemmingen in Europa en Verre bestemmingen buiten Europa.(in willekeurige volgorde)

Gemiddeld in januari

1. De Canarische Eilanden (Spanje)

 • Vliegduur: circa 4 à 4,5 uur
 • Vanaf-prijs: circa €249 (8 dagen incl. vlucht & verblijf)
Playa de las Teresitas.

De Canarische eilanden vallen onder de populairste en meest laagdrempelige januari winterzonbestemming in Europa. De eilanden behoren toe aan Spanje en er wordt de Spaanse taal gesproken, desondanks liggen ze in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Tenerife & Gran Canaria zijn de drukst bezochte en meest toeristische eilanden, met levendige uitgaansgebieden en vaak volle stranden. Daarnaast heeft Tenerife echter ook een schitterend groen binnenland gevuld met bergen, valleien en kloven. Daar staat tegenover dat de noordkant van het eiland een rustiger gebied is en authentieker is dan de zuidkant.

Fuerteventura & Lanzarote zijn een veel rustigere januari bestemmingen, Beide met een geheel eigen karakter. Lanzarote heeft een uniek maanachtige landschap en heeft de bekende zwarte stranden. Fuerteventura is een erg geliefde bestemming bij wind- en kitesurfers, hier waait het genoeg voor. Het binnenland van Lanzarote zou je echt moeten verkennen met een huurauto.

La Palma is nog steeds het minst ontdekt door het grote toerisme. De Spanjaarden zelf vinden het nog steeds, het mooiste eiland van de Canarische eilanden. Prachtig groen landschap, dit komt doordat hier wat meer regent in verhouding met de andere Canarische eilanden. Het is meer een wandel- en natuurbestemming dan een échte zonbestemming.

Vakantie aanbiedingen Canarische Eilanden zonvakantie januari (v.a. circa €249)

Tui ArkeTuibutton bekijk prijzen
sunwebSunwebbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
PrijsvrijPrijsvrijbutton bekijk prijzen
Gemiddeld in januari

2. Curaçao

 • Vliegduur: circa 9 à 10 uur
 • Vanaf-prijs: circa €499 (7 dagen incl. vlucht & verblijf)
Curaçao lagoon zee strand
Hemingway Beach bij het Lions Dive & Beach Resort.

Ben je op zoek naar een tropische vakantiebestemming voor jouw januari vakantie? Op de ABC-eilanden bestaande uit Aruba, Bonaire en Curaçao, zit je altijd goed. Curaçao is de meest populaire van de ABC-eilanden en dat is niet zonder reden. Met mooie hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, een exotisch Caribisch klimaat en een onwijs vriendelijke bevolking staat Curaçao bij veel mensen bovenaan de vakantie bucketlist. Bon bini op Curaçao!

Vakantie aanbiedingen Curaçao zonvakantie januari (v.a. circa €499)

Tui ArkeTuibutton bekijk prijzen
corendon logoCorendonbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
PrijsvrijPrijsvrijbutton bekijk prijzen
Gemiddeld in januari

3. Cuba

 • Vliegduur: circa 13 uur
 • Vanaf-prijs: circa €699 (9 dagen incl. vlucht & hotel)
Straatmuzikanten in Havana.

Mojitos, rumba en Cabañas: bij deze woorden denk je aan het eiland Cuba! Naast heerlijke cocktails, salsadansen en echte Cubaanse sigaren biedt Cuba je ook een fantastische winterzon vakantie in januari. Het land staat vol van koloniaal erfgoed, vruchtbare plantages en luxueuze badplaatsen. Een winterzon vakantie naar Cuba is geweldig om te ervaren. Havana, het toeristische Varadero brengen jou een heerlijke zonbestemming! De vliegtijd naar Cuba is circa 13 uur. Cuba erg geliefd bij natuur- en cultuurliefhebbers. Samengevat wees avontuurlijk en ontdek dit prachtige Cuba!

Vakantie aanbiedingen Cuba zonvakantie januari (v.a. circa €699)

Tui ArkeTuibutton bekijk prijzen
Kras Krasbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
PrijsvrijPrijsvrijbutton bekijk prijzen
Gemiddeld in januari

4. Dominicaanse Republiek

 • Vliegduur: circa 9 uur
 • Vanaf-prijs: circa €599 (9 dagen incl. vlucht & hotel)
Winkeltjes op het strand van Punta Cana.

De Dominicaanse Republiek is een paradijs op aarde. Prachtige witte stranden met helderblauwe zee en een grote variatie aan natuur. Je vindt er tropische regenwouden, hoge bergen en grote variatie aan plantages. Mocht jij het aandurven, waag je dan eens buiten het resort. Buiten je resort maak kennis met het échte Dominicaanse land! Voor de snorkellaars en duikers is er in de Caribische Zee genoeg te genieten, de onderwaterwereld beschikt over kleurrijke vissen en prachtige koralen. 

De Dominicaanse Republiek is een ideale bestemming voor een vakantie in januari. Je kunt heerlijk genieten van de zon in januari, maar ook watersporten en leuke excursies maken. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij een rum- of sigarenfabriek. Ofwel breng een bezoek aan het prachtige Saona Island. Ook wel Isla Saona genoemd, het bekendste eiland van de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse Republiek een vakantie-eiland voor het hele gezin! Je vliegt er in circa 9 uur naartoe. De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola, samen met Haïti, en grenst aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee. Kortom, wat een heerlijke zonbestemming!

Vakantie aanbiedingen Dominicaanse Republiek zonvakantie januari (v.a. circa €599)

Tui ArkeTuibutton bekijk prijzen
Kras Krasbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
PrijsvrijPrijsvrijbutton bekijk prijzen
Gemiddeld in januari

5. Kaapverdische Eilanden

 • Vliegduur: circa 6 uur
 • Vanaf-prijs: circa €399 (8 dagen incl. vlucht & hotel)
kaapverdie
Sal, Kaapverdische Eilanden.

De Kaapverdische Eilanden bestaan uit 10 eilanden (één is er onbewoond) en een aantal rotsen in zee, op circa 500 km uit de kust van Senegal en ten zuiden van de andere winterzon bestemming de Canarische Eilanden. De Kaapverdische eilandengroep wordt namelijk steeds geliefder en ook een beter betaalbaarder exotische zonbestemming in januari. Het toerisme heeft zich de laatste jaren met name op de eilanden Sal en Boa Vista snel verder ontwikkeld, het vliegveld is gemoderniseerd en er is een nieuwe weg aangelegd. Er zijn meerdere grote hotelcomplexen verrezen achter het strand van Santa Maria. De liefhebbers van een vakantie in de winter zitten hier ook goed. Door de ligging van de eilanden heb je hier het gehele jaar door mooi weer. Wanneer jij kiest voor een vakantie in januari, kijk dan zeker ook naar de Kaapverdische Eilanden!

Vakantie aanbiedingen Kaapverdië zonvakantie januari (v.a. circa €399)

Tui ArkeTuibutton bekijk prijzen
Kras Krasbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
PrijsvrijPrijsvrijbutton bekijk prijzen
Gemiddeld in januari

6. Egypte

 • Vliegduur: circa 5 uur
 • Vanaf-prijs: circa €299 (8 dagen incl. vlucht & verblijf)
pyramides egypte
Piramides van Egypte

Egypte ligt op slechts 5 uur vliegen, er valt bijna nooit regen en het is er 365 dagen per jaar heerlijk strandweer! Daardoor is het een ideale bestemming voor een zonvakantie in januari. Je vindt er prachtige stranden en een geweldige onderwaterwereld, Egypte is één van de meest geliefde zonbestemmingen bij veel toeristen. Egypte, gelegen in het noordoosten van Afrika, staat vooral bekend om de historische bezienswaardigheden en de rijke cultuur. Wie heeft er geen geschiedenislessen op school gehad over de historie van de oude Egyptenaren en farao’s? Samengevat, biedt Egypte jou een zonvakantie vol prachtige en unieke ervaringen!

Vakantie aanbiedingen Egypte zonvakantie januari (v.a. circa €299)

Tui ArkeTuibutton bekijk prijzen
corendon logoCorendonbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
PrijsvrijPrijsvrijbutton bekijk prijzen
Gemiddeld in januari

7. Thailand

 • Vliegduur: circa 11 uur
 • Vanaf-prijs: circa €499 (voor los retour vliegticket)
phi phi island
Phi Phi-eilanden

Thailand is een land met vele verschillen. In de eerste plaats heeft Thailand met Bangkok een drukbezochte stad met moderne winkelcentra en hoge wolkenkrabbers. In de tweede plaats Thailand heeft ook honderden onbewoonde kleine eilandjes die de ware natuur van Thailand laten zien. Thailand heeft een gevarieerd landschap met witte zandstranden, tropische tuinen en jungle. Thailand ligt in Zuidoost Azië.

De Thaise mensen zijn overwegend boeddhisten. Hierdoor kan je in het land veel boeddhistische monumenten bewonderen. kortom breng een bezoek aan één van de tempels.

temple chiang mai
Tempel in Thailand

Thailand heeft een zeer smaakvolle en pittige keuken. In diverse steden kan je langs de weg heerlijk eten kopen of plaatsnemen in de gezellige restaurants. De luxe hotels hebben een vaak een internationale menukaart.

Naast de boeddhistische monumenten en de andere culturele bezienswaardigheden, heeft Thailand ook prachtige natuur. Neem bijvoorbeeld olifanten, vleermuizen en vele andere vogelsoorten. De tropische tuinen staan vol van bloemen en schitterende planten. Daarnaast kan je in de jungle ook een waar avontuur beleven.

Kortom, Thailand is een waar genot voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Je zal je hier geen moment vervelen.

Vakantie aanbiedingen Thailand zonvakantie januari (v.a. circa €499)

Tui Arke Tuibutton bekijk prijzen
FOX Reizenbutton bekijk prijzen
corendon logo Corendonbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
vliegtickets logo Vliegtickets.nlbutton bekijk prijzen
zonnetje 32 graden
Gemiddeld in januari

8. Gambia

 • Vliegduur: circa 6 uur
 • Vanaf-prijs: circa €349 (8 dagen incl. vlucht & verblijf)
koeien gambia
koeien in Gambia

Krijg een glimlach op je gezicht in het kleinste staatje op het Afrikaanse vasteland! Gambia heet niet voor niets The Smiling Coast! In ca. 6 uur vlieg je al naar Gambia, waar je lekker kunt genieten aan de prachtige stranden. Natuurlijk kan je er ook excursies maken naar bijvoorbeeld de mooie natuurparken vol met zeldzame vogels. Of de breng een bezoek aan de hoofdstad Banjul met zijn kleurrijke markten. De stranden van Gambia zijn over het algemeen wat meer toeristisch, hierdoor vind je hier meer hotels dan in bijvoorbeeld Senegal. Hierdoor kan een zonvakantie Gambia in januari voordelig te vinden zijn!

Vakantie aanbiedingen Gambia zonvakantie januari (v.a. circa €349)

Tui ArkeTuibutton bekijk prijzen
corendon logoCorendonbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
PrijsvrijPrijsvrijbutton bekijk prijzen
zonnetje 23 graden
Gemiddeld in januari

9. Florida & Miami

 • Vliegduur: circa 10 uur
 • Vanaf-prijs: circa €599 (8 dagen incl. vlucht & verblijf)
strandwachthuisje
Strandwachthuisje Miami Beach

Miami Beach is het bruisende hart van het zuiden van Florida. Geniet van de witte stranden en neem plaats in een van de hippe bars en restaurants! Vanwege deze witte zandstranden en de schitterende kustlijn is het een populaire badplaats. Vandaar dat het dé plek is waar veel Amerikanen de winterzon opzoeken in januari. Door het milde klimaat kun je hele jaar lekker buiten zijn.  Overdag kan je genieten van de prachtige stranden met het adembenemende uitzicht over de azuurblauwe zee. De bars, restaurants en nachtclubs staat garant voor een prachtige avond en nacht.

Vakantie aanbiedingen Florida & Miami zonvakantie januari (v.a. circa €599)

Tui Arke Tuibutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
vliegtickets logo Vliegtickets.nlbutton bekijk prijzen
zonnetje 28 graden
Gemiddeld in januari

10. Mexico

 • Vliegduur: varieert van 10 tot 16 uur
 • Vanaf-prijs: circa €599 (8 dagen incl. vlucht & verblijf)
Chichen Itzá Maya Temple
Chichen Itzá Mexico

Mexico, in dit land maak je kennis met een rijke historie en de eeuwenoude indianencultuur. Langs de kust kan je genieten van de levendige badplaatsen met prachtige witte stranden en een azuurblauwe zee. Daarnaast biedt Mexico een prachtige natuur met hoge bergketens, vulkanen en tropisch regenwouden. Kortom, een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie!

Vakantie aanbiedingen Mexico zonvakantie januari (v.a. circa €599)

Tui Arke Tuibutton bekijk prijzen
corendon logo Corendonbutton bekijk prijzen
vakantiediscounter de Vakantiediscounterbutton bekijk prijzen
Prijsvrij Prijsvrijbutton bekijk prijzen
fox reizen logo FOX Reizenbutton bekijk prijzen

Wil je nog meer tips voor een zonvakantie in januari?

Waar vind je nog meer warm en zonnig weer in januari?

Aruba (30 graden, v.a. circa €499)
Aanbiedingen hier bij TUI en de Vakantiediscounter.

Dubai (24 graden, v.a. circa €449)
Aanbiedingen hier bij TUI, Sunweb en Corendon.

Jamaica (28 graden, v.a. circa €699)
Aanbiedingen hier bij D-reizen, TUI en de Vakantiediscounter.

Sri Lanka (30 graden, v.a. circa €449)
Aanbiedingen hier bij SunwebTUI en Corendon.

Zanzibar (32 graden, v.a. circa €499)
Aanbiedingen hier bij TUI, Kras en de Vakantiediscounter.

Lees verder: Zonvakantie in februari >>