Madrid: de leukste bezienswaardigheden op een rij!

madrid fontein

De leukste bezienswaardigheden van Madrid

In het hart van Spanje vind je de levendige en bruisende hoofdstad Madrid. Ondanks dat het de hoofdstad is van Spanje, staat de stad nog vaak in de schaduw van Barcelona. Madrid is een fijne stad met prachtige bezienswaardigheden. Slenter over de grote pleinen, aanschouw het cultureel bezit en bekijk de prachtige kunstcollecties in diverse musea. Om het overzichtelijk te houden hebben wij op deze pagina een lijst van een aantal leuke bezienswaardigheden in Madrid samengesteld.

palacio realPalacio Real
Madrid heeft een rijke geschiedenis en dit vind je terug in het cultureel bezit van Madrid, waaronder in het koninklijk paleis van Madrid. Het 18e eeuwse paleis is in opdracht van koning Filip V gebouwd. Hij wilde een net zo, of misschien wel beter en mooier paleis bouwen als het paleis van Versailles.
Toch is het paleis van Madrid een stukje kleiner geworden als dat van Versailles. Maar wat is kleiner? Er zijn 3418 kamers met waardevolle kunstobjecten te vinden in het paleis. Het paleis wordt al sinds 1931 niet meer bewoond door de Spaanse koninklijke familie. Anno 2016 is het opengesteld voor publiek en kun je er diverse rondleidingen boeken. Alleen als er officiële gelegenheden zijn, is het paleis weer even in handen van de koninklijke familie.

 

Almudena kathedraal

Almudena kathedraal
Deze schitterende kathedraal stamt uit het jaar 1883 en is de moeite van een bezoekje meer dan waard. Uiteindelijk besloot men echter dat het gebouw moest aansluiten bij het koninklijk paleis, waardoor je er nu kunt genieten van een neoclassicistische stijl. Bewonder de kathedraal ook zeker even van binnen.

Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro
Het Retiro park is het grootste stadspark van Madrid waar het heerlijk vertoeven is. De lokale bevolking komt hier graag en er worden talloze activiteiten en evenementen georganiseerd. Op het meertje kun je een boottocht maken. De 130 geplante bomen zijn ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Madrid.

 

Museo del PradoMuseo del Prado
Je moet tijdens een stedentrip Madrid echt een bezoek brengen aan een van de bekendste musea ter wereld, Museo del Prado. Het museum bezit nu een van de meest vooraanstaande kunstcollecties ter wereld met stukken van grote meesters. Het beroemdste werk in Museo del Prado staat op naam van Velázquez. Je vind hier van alles onder één dak, zoals schilderijen, beelden en nog veel meer moois.

mensen markt madridEl Rastro Markt
Struinen over markten vinden de meeste mensen in Nederland leuk. Maar een markt in het buitenland is toch veel leuker?Er hangt een heerlijke sfeer op de El Rastro markt. Je vind hier van alles, van kleding en kunst tot aan boeken en meubels. Onderweg vind je er gezellige bars en terrasjes om even een drankje en tapas te nuttigen.

 

stadion real madridBernabéu Stadion
FC Barcelona fans kunnen beter dit stadion overslaan, want het Bernabéu Stadion is de thuishaven van de Spaanse voetbalclub Real Madrid. Boek een rondleiding in dit prachtige, immense stadion.

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Madrid te vinden. Tijd om een stedentrip te boeken naar deze wereldstad!