Vlieg met handbagage en bespaar tijd en geld, maar let wel op de handbagage afmetingen.

handbagage afmetingen paspoort

Vliegtuig handbagage

Als je vliegt met alleen handbagage bespaar je tijd en veel geld. Soms betaal je meer voor je koffer dan dat je voor je vliegticket hebt betaald!
Handbagage mag je vaak gratis meenemen, maar let wel goed op de handbagage afmetingen en het gewicht. Sommige vliegtuigmaatschappijen knijpen een oogje dicht, de andere zijn veel strenger. Wie met een te groot of zwaar koffertje komt, kan de bij betalen, en dat is zonde van je geld. Elke vliegtuigmaatschappij hanteert zijn eigen regels voor hun vliegtuig handbagage.

Handbagage afmetingen

Het is erg verstandig om voor vertrek op de website van de vliegmaatschappij te kijken wat de maximaal toegestane handbagage afmetingen en gewicht zijn. Beslist.nl heeft een bagage onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat budgetvlieger Wizzair het allerstrengst is. zijn jouw handbagage afmetingen groter dan 42 x 32 x 25 centimeter? Dan betaal je bij Wizzair tot wel 35 euro extra. Bij British Airways zijn ze minder streng, die staat veel groter en zwaardere vliegtuig handbagage toe, je mag hier zelfs een 2e handbagage koffertje of een laptoptas gratis meenemen.
handbagage afmetingen vliegtuig handbagage
Bron: beslist.nl

Bagagekosten

Beslist.nl heeft ook uitgezocht wat de kosten zijn van ruimbagage. Die bedragen variëren sterk per vliegtuigmaatschappij. Als goedkoopste scoren de vakantievliegers Eurowings en Transavia met elk slechts 9 euro voor een koffer van max. 15 kg. Het duurst zijn de bagage tarieven van Ryanair, Easyjet en Wizzair, die elk tot wel 50 euro per koffer vragen. Bekijk hier een volledig overzicht van alle bagagekosten.
bagage kosten
Bron: beslist.nl
handbagage afmetingen vliegtuig koffertje
TIP! Om het gemakkelijk te maken hebben we voor jou een goedkoop lichtgewicht koffertje gevonden.
Het koffertje is gemaakt van stevig polyester materiaal waardoor hij zowel stevig als lichtgewicht is, des te meer gewicht over voor jouw kleding etc.
Koop nu deze koffer op coolblue.nl
direct naar deal