De 10 beste tips om te slapen in een vliegtuig.

Slapen in een vliegtuig

Heb je ooit met een vliegtuig gevlogen en geprobeerd om te slapen? Voor de meeste mensen is dit heel moeilijk! Vliegtuigen zijn overvol, lawaaierig en hebben krappe zitplaatsen. Proberen om wat slaap te krijgen kan een hele uitdaging zijn. Echter, het krijgen van een goede nachtrust tijdens het vliegen is de beste manier om een ​​jetlag tijdens een lange vlucht te voorkomen. Het is ook een geweldige manier om de tijd te doden tijdens de vlucht en bijkomend voordeel is dat je bij het bereiken van de bestemming al opgefrist en uitgerust bent! Klaar om de uitdaging van het slapen op een vliegtuig aan te gaan? Volg deze lijst met tips en dan bent u al aan het slapen als een baby voordat je het woord turbulentie kan zeggen!

1. Kies de juiste stoel!

Het kiezen van de juiste stoel is een van de belangrijkste ingrediënten in het comfortabele slaap recept. Vermijd het midden en de stoel aan het gangpad als je niet wilt dat je word wakker gemaakt wanneer een medereiziger gebruik wil maken van het toilet. Streef naar een stoel bij een raam. Niet alleen zorgt het voor een mooi uitzicht, maar je kunt ook het luikje dicht trekken en je hoofd hier op laten rusten. Kan je er niet in slagen om een ​​stoel bij het raam te krijgen? Wanhoop niet! Lees verder voor meer tips.

2. Neem een deken mee.

In het vliegtuig krijg je vaak standaard een dekentje. Maar toch is het handig om een eigen dekentje mee te nemen. Zo kun je deze als dekentje gebruiken en je vliegtuigdeken als extra kussenvulling.

3. Riem boven je deken.

Als je niet wilt worden gewekt door de stewardess elke keer dat de fasten your seatbells teken aan is, zorg er dan voor dat ze kan zien dat je veiligheidsgordel vastgemaakt is! De beste manier om dat te doen? Doe je gordel vast boven je deken of jas en probeer om dit zichtbaar te houden tijdens het slapen. Als ze kunnen zien dat je veiligheidsgordel vastgemaakt is, zal de stewardess jou niet wakker maken!

4. Vraag om niet gestoord te worden.

Stewardessen lopen vaak op en neer door het gangpad om te vragen of je een drankje, eten of merchandise producten wilt kopen. Vraag de stewardess vriendelijk of ze je niet willen storen, omdat je wilt slapen. Probleem opgelost.

5. Gebruik oordopjes of een ruisonderdrukkende koptelefoon.

Hier komt een van de grootste problemen. Lawaai! Door het gebruik van oordoppen kan je het lawaai het beste vermijden. Gebruik een paar oordoppen die je eerder al eens hebt geprobeerd, waarvan je weet dat deze niet leiden tot enig ongemak. Een andere leuke optie is het geluid elimineren door gebruik van een koptelefoon. Naast het afsluiten van het lawaai, ben je voorzien van je favoriete muziek.

6. Muziek

Als je dan toch je koptelefoon op hebt, luister dan niet naar drukke muziek. Probeer relaxation muziek, zoek het op Google en je vind duizenden albums. Deze relaxte muziek is echt top om in slaap te komen!


7. Draag een slaapmasker

Het zou kunnen dat je door een andere tijdzone moet vliegen, dus het zou kunnen dat je moet slapen terwijl het is nog steeds vrij helder buiten is. Of de lichten van het vliegtuig zouden je kunnen storen, omdat het geen normale slaaptijd is. In elk geval, met behulp van een masker zal het slapen je wel lukken. Niet alleen brengt het duisternis, maar het geeft je ook het gevoel meer “verborgen” ze zijn. Het geeft enigzins het gevoel van privacy.

8. Slaappilletje

Wist je dat er ook slaappilletjes zijn die gewoon bij de drogist verkrijgbaar zijn? En alleen helpen met inslapen? Melatonine is een stof die normaal gesproken door je hersenen wordt aangemaakt als het donker is. En daar word je slaperig van. Melatonine pilletjes geven je dus een slaperig gevoel op het moment dat dit nog niet aanwezig is en helpen je dus met inslapen. Deze pillen kun je gewoon kopen bij de drogist. Het is wel verstandig de bijsluiter te lezen!

9. Contactlenzen uit

Mensen met contactlenzen doen er goed aan om deze voor het vliegen uit te doen. De droge lucht in een vliegtuig kan er namelijk voor zorgen dat je ogen behoorlijk irriteren na verloop van tijd.

10. Draag prettige kleding

We willen niet zeggen dat je per se een trainingspak aan moet, maar kies je kleding wel met enige zorg. Een iets te strakke spijkerbroek kan er tijdens een lange vlucht voor zorgen dat je net niet lekker in slaap valt. De temperatuur in het vliegtuig wil nog weleens iets te warm of iets te koud zijn. Het is daarom aan te raden om je in laagjes te kleden, zodat je je goed kunt aanpassen aan de temperatuur.

Vind je dit leuke tips? Deel het met je vrienden op Facebook.
Goedkoopstevakantiedeals.nl